Slum Blues
En fotoudstilling om et velsignet og forbandet ørige
Fra visse synsvinkler ligner Filippinerne et paradis, fra andre det stik modsatte. Den geologiske placering inden for Stillehavets ”Ring of Fire” medfører heftig vulkansk aktivitet, som sammen med voldsomme tyfoner og kraftige regnskyl hurtigt omskaber et solbeskinnet, frugtbart land til et helvede. Naturkatastrofer kan ramme alle, men det er som altid menneskene nederst på den sociale rangstige, der rammes hårdest. Det er deres liv, der bliver vendt op og ned, når primitive boligområder skylles væk af floder, splintres af tyfoner eller gøres ubeboelige af vulkaners askeskyer.
 
Fotoudstillingen Slum Blues portrætterer disse menneskers levevilkår. Hverken for at ynke eller romantisere – snarere for at sætte vore egne vilkår i relief. Og for at fortælle om en befolkning fuld af livsvilje, opfindsomhed og optimisme.
 
DIBs arbejde for katastrofeforebyggelse i slummen
Fotoudstillingen Slum Blues udspringer af DIBs engagagement i Filippinerne. Siden 2009 har DIB sammen med sin filippinske partnerorganisation ALTERPLAN gennemført projekter med fokus på udvikling af lokalplaner, der inddrager slumbeboere, civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder. Planerne indeholder en række forslag til forebyggelse af katastrofer, blandt andet forbedret infrastruktur, sikring af boliger og evakueringsplaner.
 
Om fotografen
Billederne til Slum Blues er taget af Jørgen Nielsen (f. 1951), cand. mag i Nordisk Sprog og freelance reklame- og reportagefotograf og journalist/fotojournalist. Han har som fotograf stået bag en række udstillinger med primært naturfotos fra Danmark, og har derudover rejst med kameraet i lande som Nepal, Mozambique, USA samt en række europæiske lande.
 
Jannie Uhre Ejstrud (Museumsinspektør, ph.d.) siger om Jørgen og hans billeder:
 
”Samlet set klinger hans værk af en visuel poesi og sans for at opsøge sporene efter det skønne i det oversete, og med hans tekniske talent gør dette fotografierne til ren øjenguf.”
 
Herunder kan du se kataloget Slum Blues – En fotoudstilling om et velsignet og forbandet ørige og læse mere om de enkelte billeder:
 
 

Hvor hænger Slum Blues-udstillingen?
 
Tidligere udstillingssteder:
Folkestedet i Aarhus
1/6/2018 – 28/6/2018
 
Trafiksalen, Aarhus Rådhus
8/10/2018 – 19/10/2018
 
Nuværende eller fremtidige udstillingssteder:
Egaa Gymnasium
Dato kommer snarest
 
Foyeren, Godsbanen i Aarhus
2/2/2019 – 25/2/2019

 

 

 
Skal Slum Blues hænge hos jer?
 
Udstillingen består af 24 indrammede A0-fotografier af høj kvalitet. I kan også få et foredrag om vores arbejde i Filippinerne i samme ombæring? Det hele er ganske gratis! Kontakt os og hør nærmere.