SAM_2008
På sightseeing i Cebu med partnerne fra General Santos og Illigan.
3 ugers rundrejse på Filippinerne

Den 22 februar 2015, rejste Paul Erik, Lykke og Christian til Manila, Filippinerne. Målet var at afslutte vores fælles partnerskabsaktiviteter med vores partner, Alterplan, der havde været i gang siden april 2014. I denne periode har vi blandt andet arbejdet på at styrke DIB og Alterplans kompetencer i forhold til organisationsstrukturer, økonomistyring mm., samt Alterplan har udført en grundig screening process af mulige samarbejdspartnere til videreførsel af projektet. Aktiviteterne har bidraget til godkendelsen af en større ansøgning, som vi indsendte i efteråret 2014. Vores nye 3-årige projekt skulle således også sættes i gang, i forlængelse af partnerskabsaktiviteten, så der var nok at tage fat på. 
 
 
Vi startede ud med en række møder med Alterplan i Manila i den første uge, hvor vi sluttede af med en stor præsentation af Alterplans opdaterede version af manualen til katastrofeforebyggelse – med fokus på inddragelse af folkelige organisationer. Det var en flot præsentation med deltagelse af de 4 nye lokale samarbejdspartnere, herunder repræsentanter fra både lokale NGO'er, civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder. Derudover var netværksmedlemmerne PHILSSA og NFR  til stede samt de nationale myndigheder ved HUDCC og DILG. Derefter tog turen fart og vi tog fra Manila og videre rundt på Filippinerne.
 

 
SAM_2325
På sitevisit til et af de nye projektområder i Ligao
Hele turen varede knap tre uger hvor både DIB og Alterplan besøgte byerne Cebu, Legazpi, Ligao og Ubay. Under besøgene i disse byer afholdte vi en lang række introducerende møder, med information omkring projektets indhold, dansk udviklingsbistand, træning ift. metodiske tilgange til research og aktiviteter og meget mere. I disse møder deltog både lokale samarbejdspartnere, lokale indbyggere fra udvalgte slumområder, lokale myndigheder og presse.
Rejsen rundt på Filippinerne, gav især DIB muligheden for at se de nye projektområder, som der skal arbejdes med de næste tre år samt at møde de lokale partnere.
 
 
Det var en stor oplevelse at møde mennesker fra slumområderne og få et større indblik i de udfordringer de står overfor til dagligt. Det er vores store forhåbning, at kunne fortsætte med at bidrage til udviklingen indenfor katastrofeforebyggelse og forbedring af livsvilkår for de mange fattige og udsatte mennesker på Filippinerne i mange år frem.