DIB i Manila, Juni 2014

I juni 2014 rejste Paul Erik Bidinger og Christian Hedegaard 11 dage til Manila. Formålet med besøget hos vores partner organisation, Alterplan, var at deltage i workshops, møder og administrativt arbejde omkring partnerskabsforløbet. Du kan her læse lidt mere om partnerskabsforløbet på Filippinerne.
Det var en spændende tur der bød på masser af oplevelser, kulturelle udvekslinger og det filippinske køkken.
 
Søndag d. 15 juni
Vi landede i Manila søndag d. 15 juni, omkring kl. 18, filippinsk tid. Turen havde taget godt 21 timer, hvor vi via Billund, fløj til Amsterdam og videre til Taiwan før vi nåede Manila. Mødet med Manila var en stor oplevelse, da byen er fyldt med mennesker, biler og tæt bygget arkitektur. Taxaen fløj igennem aftentrafikken og vi nåede vores hotel i Quezon City efter en 45 minutters kørsel.
 
Mandag og tirsdag d. 16-17 juni
Vores partner, Alterplan, havde planlagt en 2 dages Learning
IMG_0855
Deltagere fra workshoppen i Quezon City, 16-17 juni, 2014.
Exchange workshop, hvor vi bl.a. fik præsenteret erfaringer fra Legazpi projekterne, oplæg fra offentlige institutioner, og vores rolle som dansk partner. Det var også spændende at tale med de mennesker der deltog på vegne af 4 potentielle nye byer, hvor vi planlægger udvidelse af projektet. DIB fik også assistance og rådgivning fra vores eksterne konsulent, Arne Erik Jensen, der til daglig bor i Manila.

 

Onsdag og torsdag d. 18-19 juni
Onsdag og torsdag afholdte vi strategi møder med Alterplan personale og bestyrelse. Vi diskuterede bl.a. vores fælles kapaciteter som organisationer, herunder Mango systemet som et supplement til vores økonomiske struktur og styring af projekter.

 

IMG_0873
Paul Erik Bidinger, formand for DIB og Sarah Redoblado, formand for Alterplan.
Fredag og lørdag d. 20-21 juni

Fredag og lørdag afholdte DIB, Arne, Alterplan og repræsentanter fra Partnership of Philippine Support Service Agencies Inc. (PHILSSA) og NGOs for Fisheries Reform (NFR), projektstyringsmøder, hvori vi diskuterede det nuværende partnerskabsforløb, samt mulighederne for fremtidigt samarbejde. Både PHILSSA og NFR har store netværk bestående af medlems NGOer rundt på Filippinerne. Møderne foregik i Tagaytay City, en lille by syd for Manila.

 

 

 

Søndag og mandag d. 22-23 juni
IMG_0982
Drenge fra Barangay 177, Caloocan City, Manila
Søndag tog vi retur til Manila og forberedte til mandag, hvor vi startede dagen med at besøge Barangay 177 i Caloocan City, et slumområde i den nordlige del af Manila. Her blev DIB mødt af en flok kvinder der alle var involveret det samfundsorienterede arbejde den lokale NGO udførte til daglig. Kvinderne var kendte af beboerne i området, hvilket gjorde at vi blev taget ganske godt imod. Vi var rundt og se flere boliger og hilste på mange af beboerne, der var meget høflige og gæstfrie. Det var en utrolig særlig oplevelse, da en naturlig reaktion på de livsvilkår vi mødte, var frustration over at se hvordan folk boede, hvor farlige deres boliger var sat sammen. På den anden side, mødte vi glade mennesker overalt, der hellere end gerne ville have taget et billede og som nysgerrigt så til imens vi gik rundt i de smalle gader og stræder. Det var tydeligt at se, at der var behov for forbedringer i forhold til boligsikkerhed, kloakering mm. Med billederne af Caloocan City i baghovedet, håber vi på at kunne fortsætte vores arbejde med katastrofeforebyggelse og udviklingsplanlægning i slumområder på Filippinerne.
 
 
IMG_0992
Kvinde fra lokal NGO viser hvor højt vandet kan nå op under regnskyl.
Efter mødet med slummen i Caloocan City, deltog vi et møde med Housing and Urban Development Coordinating Council (HUDCC), Alterplan og UN-Habitat, på HUDCCs kontor i Makati, Manila.
 Manualen fra Legazpi projekterne havde fået stor opmærksomhed på baggrund af den inddragende og participatoriske tilgang som vores arbejde i Legazpi havde. HUDCC og UN-Habitat planlægger at udgive en manual omkring byplanlægning og katastrofeforebyggelse, der skal udsendes til HUDCCs lokale kontorer og lokale byplanlæggere rundt på Filippinerne. I denne forbindelse ønskede HUDCC og UN-Habitat at inddrage elementer fra vores erfaringer i Legazpi, der skal fremstå som en community-baseret tilgang, hvor deres oprindelige manual havde en mere overordnet administrativ vinkel – set fra byplanlæggerens side af. Den samlede manual er stadig i en udviklingsprocess og vi håber at kunne offentliggøre senere i år, at Legazpi erfaringerne bliver en del af den nationale manual.

 

Tirsdag d. 24 juni
Efter en veloverstået rejse til Manila, møder med mange forskellige mennesker og organisationer, er turen slut for denne gang.