Hvordan bliver jeg frivillig i DIB?
 
I DIB er der mange muligheder for at snuse til udviklingsarbejde i praksis, for at arbejde aktivt med kommunikation og oplysningsaktiviteter i Danmark og for at arbejde med projektudvikling fra idé til implementering.
Der er meget frie rammer og gode idéer tages altid imod med opbakning og interesse, så du har som frivillig mulighed for at præge dine arbejdsopgaver i den retning, som du lige præcis har lyst til.
 
Som frivillig vil du blandt andet:
  • få kompetencer inden for projektudvikling, -styring og -koordinering.
  • få mulighed for at få erfaring med kommunikation, PR og formidling.
  • kunne skabe dig et netværk i NGO-verdenen bl.a. via deltagelse i netværksmøder og kurser.
  • blive en del af en lille men aktiv organisation, som brænder for sit arbejde og sine projekter, og som mener, at frivilligt arbejde skal være både meningsfuldt og hyggeligt.
Hvis du har lyst til at blive frivillig i DIB og hjælpe os med vores arbejde, er du meget velkommen til at kontakte enten sekretariatet eller de frivillige projektgrupper for at høre mere. Du er også altid velkommen til at komme forbi vores kontor i U-huset.
 
Hvad laver man som frivillig?
DIB har i øjeblikket to aktive frivilliggrupper, der arbejder med de nuværende projekter. Nedenfor kan du læse mere om frivilliggruppernes arbejde, beskrevet af grupperne selv.
 
Boliviagruppen
1909211_1045975032086449_6057813513205592198_o
Lea, Søren og Majken på projektbesøg i Bolivia hos Teko Kavi i januar 2015.
I Bolivia samarbejder DIB med vores lokale partner Teko Kavi på projektet Aprender Jugando 3 (AJ3). Oversat til dansk er titlen Legende Læring 3 – øko-alfabetisering fra skole til lokalsamfund med henblik på at leve i harmoni med Moder Jord. AJ3 bygger videre på de erfaringer, der er opbygget i vores tidligere projekter AJ1 og AJ2. Projektet inkorporerer og indgår fortsat i dialog med Bolivias nye udviklingsparadigme Vivir Bien. I samarbejde med de lokale myndigheder, civilsamfundsorganisationer og læreruddannelsen vil der med undersøgende og aktionsbaserede læringsmetoder skabes sammenhæng mellem læring, skole og lokalsamfund. Idéen med læringsmetoden øko-alfabetisering er at gøre lokalsamfund i stand til at identificere lokale miljøproblemer og mobilisere befolkningen omkring et godt liv i balance med naturen.
 
DIBs Boliviaprojektgruppe består af en håndfuld seje frivillige, der har kompetencer inden for forskellige fagområder og interesse for udviklingsarbejde. 
 
Internt i Boliviagruppen bliver der holdt møder på sekretariatet eller Skype ca. hver anden måned og der bliver løbende kommunikeret over mail, Facebook og Google Drive. Ligeledes holdes der kvartalsvise Skype-møder med Teko Kavi hvor igangværende aktiviteter og budgettet diskuteres. Minimum én gang om året deltager frivillige fra projektgruppen i projektbesøg til Bolivia. Under besøgene har DIBs udsendte frivillige lavet præsentationer og været del af møder, workshops og på projektbesøg med Teko Kavi. Al kommunikation med Teko Kavi foregår på spansk, det er derfor en forudsætning at kunne sproget for at være en del af frivilliggruppen.
 
 
Kontaktperson: Lea Pascal, via bolivia@dib.dk 
 
Nepal gruppen
I 2015 blev Nepal projektgruppen etableret, da der var en gruppe af interesserede kræfter i og omkring organisationen, der gerne ville starte et samarbejde op med den nepalesiske organisation Children-Nepal. I november 2017 fik DIB og Children-Nepal godkendt et tre-årigt projekt hos CISU som startede 1. februar 2018 og løber frem til januar 2021. Projektet hedder "Enhancing Rural Livelihood in Nepal, og har til formål at reducere fattigdom blandt familier i landområderne, ved at styrke deres kapacitet og evner til at skabe en bæredygtig levevej, og lokal bæredygtig udvikling. Dertil er der fokus på at øge CHILDREN-Nepals kapacitet indenfor området, samt at de udvider deres netværk med andre organisationer, der arbejder med bæredygtig udvikling. Formålet er at de i fællesskab, og sammen med de lokale forandringsagenter, kan udnytte denne platform og advokere for lokal bæredygtig udvikling, økologisk landbrug, og implementering af regeringens Environmental Friendly Local Governance (EFLG) framework.
 
Projektgruppen står for implementeringen og monitoreringen af projektet og for al kommunikation med Children-Nepal. Gruppen består på nuværende tidspunkt af 5 medlemmer, med forskellige faglig baggrund og kompetencer og de mødes ca. en gang om måneden, eller efter behov. 
 
Kontaktperson: Camilla Sternberg på nepal@dib.dk   
 
 
Som frivillig i DIB har du først og fremmest en unik mulighed for, at opnå en indsigt i NGO-miljøet, og være en del af spændende udviklingsprojekter i Bolivia og Filippinerne, hvor du endvidere både kan bruge og videreudvikle dine faglige såvel som sociale kompetencer. Miljøet i organisationen er især præget af en hyggelig og sjov omgangstone, hvor vi hver især både former og byder ind på de arbejdsopgaver, hvor ens kompetencer er nyttige for det fælles resultat – desuden får man nye venner og et netværk for fremtiden.
 
– Søren Thornøe, tidligere frivillig i DIB i Boliviagruppen og Cand.Negot i International Relations, Syddansk Universitet