Engagement i og bevidsthed om udviklingssamarbejdet blandt danskerne er altafgørende for DIBs, det danske civilsamfunds og det danske udviklingssamarbejde. Så i DIB fortæller vi om vores projekter og samarbejde med partnere i udviklingslande og involverer flere frivillige i vores organisation og på vores projekter.
Vi er til stede ved folkemøder, messer og events, og så tager vi også ud og fortæller om vores arbejde og vigtigheden af det danske udviklingssamarbejde på skoler og institutioner.
Didier Larsen til stede på CISUs Højskole 2023, hvor han talte med andre civilsamfundsorganisationer om udviklingslandenes tiltag inden for bæredygtighed, som han dækker med mediet NyTænk.
Hvis du har lyst til at få besøg af DIB på dit studie, din arbejdsplads eller i din forening (eller kender et helt fjerde oplagt sted), vi skal besøge, så kontakt endelig sekretariatet på dib@dib.dk.
Vi har også projekter, som omhandler netop at udbrede viden om og skabe engagement i udviklingssamarbejdet og give flere danskere et større indblik i, hvorfor vores arbejde og fortsatte engagement i udviklingslande er så vigtigt.
NyTænk (2021-2023)
NyTænk er vores projekt støttet af CISU’s Engagementspulje. Formålet med projektet er at engagere erhvervsstuderende i Danmark i den grønne omstilling og skabe en øget interesse i udviklingsarbejde med inspiration fra lokale, innovative klimaløsninger i Sydasien – bl.a. gennem oprettelsen af mediet NyTænk.
To journalister, Didier Larsen og Mie Olsen, står for udvikling af mediet NyTænk samt indsamling af journalistisk materiale, samarbejde med erhvervsskolerne, m.v. I 2021 besøgte de DIBs samarbejdspartnere i Bangladesh og Nepal, og dokumenterede lokale bæredygtige klimaløsninger og interviewede mange af de lokale indbyggere.
De lokale løsninger, som særligt er i fokus, er indenfor vedvarende energi, landbrug, byggeri og teknologi, og de erhvervstuderende kan bruge historierne som inspiration til deres eget fremtidige arbejde.
Med NyTænk ønsker vi at engagere en målgruppe, som normalt ikke er særligt bekendt med udviklingssamarbejdet og det Globale Syd, men som samtidig har og vil få stor betydning for den grønne omstilling i Danmark. Vi ser frem til, at se hvordan projektet udvikler sig, og hvordan det bliver taget imod fremadrettet. Projektet foregår i samarbejde med erhvervsskolen U/Nord, som er en sammenslutning af uddannelsesinstitutioner på Nordsjælland.